Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Om rare items

Om Rare Items och Erik Tidäng

Allt som säljs på "Rare Items" är unikt eller tillverkat i små serier. Tillverkningen sker för hand i egen verkstad på Kungsholmen i Stockholm.  Att hantverk är unikt eller tillverkat i små serier tycker jag är värt att framhålla. Alla handgjorda saker är sällsynta föremål - Rare Items.

Butiken drivs av Erik TIdäng, som formgett och tillverkat smycken och bruksföremål av metall sedan 20 år. Född 1973 i Göteborg. Utbildad på Stenebyskolan och Konstfack  1994-1999. Egen verksamhet sedan 1999. Verksamheten är belägen på Kungsholmen i Stockholm.Med jämna mellanrum visar jag mitt arbete på utställningar runt om i Sverige och utomlands. Besök gärna min hemsida för att se mer av den delen av verksamheten.

Jag har arbeten representerade på Nationalmuseum, Röhsskamuseet och på frimärksutgivningen “Järn möter silver” 2015.


Material och föremål

Föremålen är i de flesta fall tillverkade av vitt eller svartoxiderat sterlingsilver. Andra material förkommer och är alltid angivna i produktbeskrivningen. Då alla förmål är tillverkade för hand kan små skillnader från bilderna i butiken finnas. Jag strävar efter ha så jämn kvalitet som möjligt, men tycker också att de små variationerna som finns bidrar till föremålens egen karaktär. Skulle man av någon anledning inte vara nöjd med det föremål man köpt har man 14 dagars ångerrätt. Hör av dig så fort som möjligt, jag vill helst bara ha nöjda kunder.


Skötselråd

Silver kan över tid "oxidera". I de flesta fall räcker det att hålla smyckena rena. Det gör man bäst med en mjuk tandborste och diskmedel. Skulle metallen ha missfärgats rekomenderar jag "silverdip" för smycken och putsduk för större föremål. För längre förvaring kan rengjorda smycken med fördel förvaras i "ziplock"-påsar. Att hålla ute luften är viktigt då ämnen däri påverkar metallens yta. Ziplock-påsar kanske inte är så elegant men det fungerar bra.